Rosh Hashanah 5775.

Accesati de pe pagina principala (Home) Mesajul conducerii si Programul serviciilor religioase de Rosh Hashanah si Yom Kipur.

——-

In curand ALEGERI!

In toamna acestui an (2014) se vor organiza alegeri in cadrul Comunitatii Evreilor din Cluj.

Materialele de informare privind acest eveniment sunt in pregatire. Va rugam sa urmariti pagina nostra de internet pentru a afla toate detaliile.

———

În primăvara acestui an, 2014, se vor împlini 70 de ani de la ghetoizarea şi deportarea evreilor clujeni în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Atunci, peste 16 mii de evrei, locuitori harnici şi paşnici ai oraşului Cluj-Kolozsvár, în doar câteva săptămâni (3 mai-9 iunie 1944), au fost ridicaţi de la casele lor, deportaţi şi, în marea lor parte, exterminaţi.

Comunitatea Evreilor din Cluj-Napoca doreşte să organizeze cu acest prilej o serie de manifestări comemorative, precum:

  • Hazkara şi serviciu religios la Sinagoga Templul Memorial al Deportaţilor
  • Dezvelirea monumentului ridicat, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, în amintirea  victimelor Holocaustului (sau punerea pietrei de temelie).
  • Simpozion ştiinţific cu participare internaţională
  • Expoziţie documentară
  • Întâlnirea tradiţională a absolvenţilor Liceului Evreiesc din Cluj (Zsidlic 1940-1944), supravieţuitori ai Holocaustului.

Organizatorii doresc ca această comemorare să devină şi un prilej de reîntâlnire a evreilor originari din Cluj, de pe toate meridianele lumii, a descendenţilor, familiilor şi prietenilor lor.

Manifestările vor avea loc la 26-27 mai 2014 iar programul detaliat se va comunica din timp.